نزدیک به یک قرن بهرهبرداری سنتی در جنگلهای شمال ایران داشتهایم و نیم قرن است به صورت علمی و فنی جنگلداری میکنیم.
به گزارش زیست آنلاین به نقل از ایسنا محمدرضا مروی مهاجر پیش از ظهر چهارشنبه ۲۳ مهرماه ۹۳ در همایش ملی مدیریت جنگلهای شمال کشور که در دانشگاه علوم کشاورزی و منابع طبیعی ساری برگزار شد با بیان اینکه با تمام زحمتهایی که جنگلبانان متحمل شدهاند اما از وضعیت جنگلهای شمال کشور راضی نیستم و نگرانی دارم، گفت: جنگلهای شمال ایران منحصر بفرد است و باید قدر این گنجینه را بدانیم.
وی افزود: نزدیک به یک قرن بهرهبرداری سنتی در جنگلهای شمال ایران داشتهایم و نیم قرن است به صورت علمی و فنی جنگلداری میکنیم.
مهاجر اظهار کرد: جنگلهای شمال جزء جنگلهای پهن برگ معتدله نیمکره شمالی بوده که به صورت طبیعی تا امروز از دوران سوم زمینشناسی باقی مانده است.
وی خاطرنشان کرد: تنوع گونهای جنگلهای شمال ایران بسیار بالا است و بیش از ۱۳۰ گونه درختی و درختچه داریم در حالی که در اروپا ۳۰ گونه جنگلی هم وجود ندارد.
استاد جنگلشناسی دانشگاه تهران با بیان اینکه اکوسیستم جنگلهای شمال ایران غنی از جانوران وحشی زیست بومی منطقه معتدله است، گفت: پیوستگی اکوسیستمهای جنگلی در سطح وسیع ارزش اکوسیستمی بالایی دارد که قدرش را نمیدانیم.
مهاجر ادامه داد: ۱۰ درصد از جنگلهای شمال کشور بکر و دست نخورده است که برای حفظ ذخایر ژنتیکی باید از جنگلهای شمال کشور به طور دائم حفاظت شود.
وی یادآور شد: برای حفظ عرصههای جنگلی، مدیریت حفاظت، بهرهبرداری احیا و توسعه را برای جنگلهای شمال کشور پیشنهاد میکنیم که نباید به عنوان تابعیت انشایی باشد بلکه باید به صورت عملی اجرایی شود.
استاد جنگلشناسی دانشگاه تهران اظهار کرد: آمادهسازی زیرساختهای لازم برای ایجاد واحدهای کار در حوزههای آبخیزداری شمال کشور، جنگلکاری ارتفاعات شمال، حواشی روستاها و مناطق باز عرصههای جنگلی، مکانیابی و ثبت مشخصات درختان کهنسال شاخص جنگلهای شمال کشور برای حفاظت و تهیه دستورالعمل طرحهای جدید جنگلداری با تاکید بر مدیریت پایدار جنگل از جمله اقدامات لازم در زمان استراحت جنگلهای شمال کشور باید مد نظر باشد.